Diana Șoșoacă – Ministerul Sănătății încalcă drepturile pacientului!

Atunci când o instituție face abuzuri
Atunci când o instituție face abuzuri

Conform ultimei postări al avocatei Diana Iovanovici-Șoșoacă, medicul acesteia, care i-a oferit adeverința prin care este scutită de purtarea măștii în spațiul public din motive medicale; a primit o cerere din partea Ministerul Sănătății, prin care i se cere acces la dosarul medical al pacientului.

Acest lucru nu este legal, indiferent de cine cere acest lucru, fără acordul pacientului. Astfel, conform spuselor doameni avocat Șoșoacă, Ministerul Sănătății încalcă grav legea. Iată ce a declarat aceasta pe Facebook:

INCALCAREA DREPTURILOR PACIENTULUI, IN SPEȚĂ SUBSEMNATA, DE CATRE MINISTERUL SANATATII SI PARLAMENTUL ROMANIEI!
NIMENI, ABSOLUT NIMENI, NU ARE DREPTUL SA ACCESEZE DOSARUL MEDICAL, ISTORICUL MEDICAL AL PACIENTULUI, FARA ACORDUL EXPRES EXPRIMAT AL PACIENTULUI!
O adresa, ilegal întocmită, a Parlamentului, nu poate fi temeiul transmiterii dosarului/istoricului medical al unui pacient. Medicul de familie este obligat sa imi ceara acordul, IAR EU NU IL DAU! FARA ACORDUL MEU LIBER EXPRIMAT, NU SE POATE!
Medicul meu de familie suporta abuzuri de nedescris din cauza mea: pt adeverinta mea, DSP, in loc sa faca un control doar pt mine, a verificat întreaga activitate a medicului de familie PENTRU UN AN DE ZILE PT TOTI PACIENTII!
Acum Ministerul Sanatatii produce cel mai mare abuz, Parlamentul Romaniei si mai mare, impotriva unui demnitar roman. SUNT SINGURUL PARLAMENTAR CARE ARE PARTE DE ACEST TRATAMENT, IN CONDITIILE IN CARE IN SITUAȚIA MEA SUNT KELEMEN HUNOR SI DL. COARNA, CARE MERG SI ACUM FARA MASCA, SUNT LASATI SI NIMENI NU CERCETEAZA DACA AU ADEVERINTA, DESI AU DECLARAT CA AU. MAI MULT, DL DANIEL GHITA LA SEDINTA COMUNA A CELOR DOUA CAMERE, A VENIT FARA MASCA SI NIMENI NU S-A SESIZAT.
DE CE CERE MINISTERUL SANATATII ACESTE DATE STRICT CONFIDENȚIALE ALE MELE?
PT CA DACA VOR VEDEA CARE ESTE PUNCTUL MEU SLAB, ACOLO VOR ATACA!
TOTUL ESTE UN PLAN PUS LA PUNCT „PAS CU PAS”! PROGRAMUL „EXEMPLUL STANOEVICI ” ESTE PUS IN APLICARE „PAS CU PAS”!
BUUUN; PAI VOI ACTIONA IN CONSECINȚĂ, AVÂND IN VEDERE CA DL MINISTRU AL SANATATII, VOICULESCU, MI-A COMUNICAT CA NU STIE DE ASA CEVA!
ATACATI MIȘELEȘTE PRIN INCALCAREA LEGII?
VETI PLATI CU LEGEA PE CARE O INCALCATI!

Ce părere aveți despre această întâmplare? Vi se pare normal să se întâmple așa ceva? Cum ați reacționa dacă ați păți la fel?

%d blogeri au apreciat: