vaccin anti-covid, moderna, vaccin anti-covid moderna

Oficiali ai sănătății din California opresc distribuția a 300.000 de vaccinuri anti-covid de la Moderna

Datorită reacțiilor alergice înregistrate de pacienții de până acum, s-a decis oprirea distribuirii vaccinurilor de la Moderna.
Datorită reacțiilor alergice înregistrate de pacienții de până acum, s-a decis oprirea distribuirii vaccinurilor de la Moderna.

Epidemiologii de stat din California opresc de urgență distribuirea a cel puțin 300.000 de vaccinuri anti-coronavirus versiunea Moderna datorită înregistrării de reacții alergice severe sub tratament după urma administrării lor.

Doctorița Erica S. Pan a recomandat duminică distribuitorilor să oprească lotul seria 41L20A al vaccinului de la Moderna care așteaptă finalizarea investigațiilor de către oficialii de stat, inclusiv din partea Moderna, Centrului de Control al Bolilor Transmisibile al S.U.A. (CDC) și Administrația Alimentară și a Medicamentelor.

„Dintr-o precauție foarte atentă, recunoscând oferta extrem de limitată de vaccin, recomandăm furnizorilor să utilizeze alte inventare de vaccinuri”, după cum spune doctorița Pan.

Dânsa a declarat că peste 330.000 de doze din lot au ajuns în California între 5 ianuarie și 12 ianuarie și au fost distribuite către 287 de furnizori.

Mai puțin de 10 persoane, care au primit vaccinul în același loc comunitar, au avut nevoie de asistență medicală pe o perioadă de 24 de ore, a spus Pan. Nu au fost găsite alte grupuri similare.

Pan nu a specificat numărul de cazuri implicate sau locul în care au avut loc.

Cu toate acestea, șase lucrători din San Diego au avut reacții alergice la vaccinurile pe care le-au primit la un centru de vaccinare în masă pe 14 ianuarie. Locul a fost închis temporar și utilizează acum alte vaccinuri, a raportat KTGV-TV.

Moderna, într-o declarație, a relatat că compania „nu este conștientă de evenimente adverse comparabile din alte centre de vaccinare care ar fi putut administra vaccinuri din același lot”.

CDC a declarat că vaccinurile COVID-19 pot provoca reacții adverse timp de câteva zile, care includ febră, frisoane, cefalee, umflături sau oboseală, „care sunt semne normale că corpul dumneavoastră construiește protecție”.

Cu toate acestea, reacțiile severe sunt extrem de rare. Pan a spus că, la un vaccin similar cu Moderna, rata anafilaxiei — în care o reacție a sistemului imunitar poate bloca respirația și poate determina scăderea tensiunii arteriale — a fost de aproximativ 1 din 100.000.

Anunțul a venit în timp ce districtele din California continuă să pledeze pentru mai mult vaccin COVID-19, în timp ce statul încearcă să-și reducă rata de infecție, ceea ce a dus la un număr record de spitalizări și decese.

California, cu o populație de 40 de milioane, a livrat aproximativ 3,2 milioane de doze de vaccin – care necesită două doze pentru imunizarea completă – către departamentele locale de sănătate și sistemele de îngrijire a sănătății, a raportat luni Departamentul de Sănătate Publică al statului.

Doar aproximativ 1,4 milioane din aceste doze, sau aproximativ 40%, au fost administrate.

Pana acum, statul a vaccinat mai puțin de 2.500 de persoane la 100.000 de locuitori, o rată care scade cu mult sub media națională, potrivit datelor federale.

Deși guvernatorul Gavin Newsom a anunțat săptămâna trecută că oricine de 65 de ani sau mai mult va fi eligibil pentru a începe să primească vaccinul, districtul Los Angeles și alții au spus că nu au doze suficiente pentru a vaccina atât de mulți oameni și se concentrează mai întâi pe inocularea asistenței medicale muncitorilor și celor mai vulnerabili vârstnici care trăiesc în cămine.

Luni, superintendentul Districtului Școlar Unificat din Los Angeles a trimis o scrisoare oficialilor de sănătate publică din stat și district, solicitând autorizația de a oferi vaccinări COVID-19 în școli pentru personal, membri ai comunității locale și pentru elevi, odată ce vaccinul pentru copii a fost aprobat.

„O astfel de acțiune va ajuta la redeschiderea școlilor cât mai curând posibil și în cel mai sigur mod posibil”, a scris superintendentul Austin Beutner.

California se apropie de 3 milioane de cazuri de coronavirus și peste 33.600 de persoane au murit de la începutul pandemiei anul trecut, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Duminică, districtul de gestionare a calității aerului de pe coasta de sud a suspendat câteva limite de control al poluării asupra numărului de incinerări timp de cel puțin 10 zile pentru a face față unui restant de cadavre la spitale și cămine funerare.

„Rata actuală a deceselor este mai mult decât dublă față de anii pre-pandemici”, a spus agenția.

În medie, California a înregistrat aproximativ 500 de decese și 40.000 de cazuri noi zilnic în ultimele două săptămâni. Deși spitalizările și internările în unități de terapie intensivă au rămas pe o ușoară tendință descendentă, oficialii au avertizat că s-ar putea inversa atunci când se simte impactul total al transmisiilor în timpul adunărilor de Crăciun și Revelion.

„Pe măsură ce numărul cazurilor continuă să crească în California, va crește și numărul total de persoane care vor avea rezultate grave”, a declarat luni departamentul de sănătate de stat într-o declarație.

%d blogeri au apreciat: