Partidul AUR a sărbătorit la Cluj Unirea Principatelor Române

Prea puțini au sărbătorit această zi importantă din istoria țării noastre!
Prea puțini au sărbătorit această zi importantă din istoria țării noastre!
Deputatul Ilie-Alin Coleșa, alături de o delegație din partea AUR Cluj, a participat astăzi la Cluj-Napoca la aniversarea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române.
Ceremonia militară și religioasă a fost organizată de către Instituția Prefectului Județului Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie „Gemina”, cu participarea IPS Andrei Andreicuț: mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, a prefectului de Cluj: Mircea Abrudean, primarului Emil Boc și ministrului Agriculturii: Adrian Oros.
Domnul deputat AUR Ilie-Alin Coleșa, alături de alți parlamentari clujeni, au depus o coroană de flori la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Ceremonia a fost una mai austeră, din cauza măsurilor dispuse de către Guvern pentru starea de alertă. Nu s-a jucat Hora Unirii, lucru care amintește de perioada anilor 1945-1958, când Hora Unirii a fost interzisă de către sovietici din cauza versurilor: „Iarba rea din holde piară,/ Piară dușmanii din țară”. Abia după retragerea Armatei Roșii din România, din anul 1958, românii au putut recita, cânta și juca Hora Unirii.
%d blogeri au apreciat: