Poluare masivă în Capitală şi localităţile limitrofe. Reprezentanții de la Mediu dau vina pe trafic, chiar dacă nu este nimeni pe stradă!

Se ard deșeuri ilegal, dar de vină pentru poluare este traficul, chiar dacă nu se mai circulă noaptea! Culmea, poluarea are loc tot noaptea!
Se ard deșeuri ilegal, dar de vină pentru poluare este traficul, chiar dacă nu se mai circulă noaptea! Culmea, poluarea are loc tot noaptea!

Agenția pentru Protecția Mediului București a anunțat că de vineri seară până sâmbătă dimineața au fost înregistrate creșteri masive a poluării în Capitală. Concentrațiile de PM10 au fost triple la stațiile Cercul Militar și Titan. Reprezentanții Agenției spun că de vină este traficul, chiar dacă nu se mai afla nici o mașină pe stradă.

Dar afară mirosea a deșeuri arse, nu a poluare de la mașini! Bă! Iar vă bateți joc de noi? Personal, am în camera un purificator de aer, care arată valorile PM2.5 în timp real, iar pe măsură ce mirosul de deșeuri arse a ajuns în zona Titan- Auchan, poluarea din camera a crescut de la 003 micrograme/mp la 080 micrograme/mp! Am fost nevoit să inchid geamul, nu se mai putea respira! Iată ce au declarat cei de la Mediu pe pagina lor de Facebook:

La stațiile B6- Cercul Militar, de trafic, și B2- Titan, concentrațiile de PM 10 au fost cele mai ridicate, concentrația medie orară maxim înregistrată a fost de 148 micrograme/mc, aproape triplul valorii limită stabilită pentru media zilnică. Și celelalte stații de monitorizare au înregistrat concentrații medii orare ale PM 10 în jurul și peste valoarea de 100 micrograme/mc Concentrația medie orară a NO2 a ajuns la o valoare foarte apropiată de valoarea limită (185 micrograme/mc față de VL=200 micrograme/mc) doar la stația B6.

Agenției de Mediu susține că traficul a participat semnificativ la creșterea concentrațiilor de PM10. Serios?

La începutul serii de ieri, la toate stațiile de monitorizare din oraș s-au inregistrat corelații între poluanții monitorizați (creșteri pe aceleași perioade ale concentrațiilor de PM10, NO2 și CO, chiar și benzen). Analiza corelațiilor ne indică faptul că traficul a participat semnificativ la creșterea concentrațiilor de pm10. Începând cu ora 20, concentrațiile de particule PM 10 au crescut în continuare, în orele de seară spre noapte aducându-se aport suplimentar din încălzirea rezidențială.

Deja s-a ajuns la limita penibilului!

%d blogeri au apreciat: