proiect de tara, calin georgescu, cocor

Proiectul de țară are acum reclamă pe fațada Magazinului Cocor

A început revoluția sustenabilității?
A început revoluția sustenabilității?

Proiectul de țară, „Hrană, Apă, Energie”, al dr. Călin Georgescu are anul acesta una dintre cele mai mari reclame făcută în țară. Aflată pe fațada Magazinului Cocor din București, reclama video în diferite formate banner foarte mari se afișează pentru toți cei care trec prin centrul civic și de acum încolo, puțini români pot spune că n-au știut.

Reclamele au fost realizate de către un grup de susținători voluntari, din contribuții proprii, fiecare donând cât a considerat de cuviință. Deci, iată că se poate, atunci când avem un ideal comun.

proiect de tara, calin georgescu, cocor

Vom cita în continuare din acest proiect ca să vedem ce presupune:

„În întreaga lume, milioane de oameni au început să transpună în practică viziunea și principiile celei mai rapide și profunde transformări sociale a timpurilor noastre: revoluția sustenabilității. Astăzi, sustenabilitatea oferă limbajul comun care leagă problemele centrale cu care se confruntă civilizația noastră. Ca principiu organizatoric, sustenabilitatea reflectă interdependența preocupărilor și solutiilor ecologice, economice și sociale. Într-o lume sfâșiată de contradicții ireconciliabile, revoluția sustenabilității este singura situată într-o poziție ideala pentru a furniza contextul necesar unui larg dialog social și un catalizator pentru acțiunea concretă.

Proiectul de Țară ‘Hrană, Apă, Energie’ este o întoarcere la rădăcinile milenare ale neamului românesc. Pornește de la om, persoană concretă care există în și prin ordinea Firii. În ultimii 30 de ani, statul român s-a ridicat împotriva naturii și a lui Dumnezeu spoliind solul, subsolul, sate, conștiințe și tradiții. Românii s-au săturat de proiecte și programe venite de aiurea care i-au tot forțat să se adapteze la o realitate fictivă. România nu are nevoie de principii abstracte și idealuri frivole, dogme și doctrine. Are nevoie de Adevăr și o stare de spirit înălțătoare.

Piatra de temelie a proiectului este instaurarea statului micilor proprietari și a unei societăți bazate pe Buna Rânduială, Onoare și Dreptate. Astăzi, în societatea românească, predomină teama, umilința, incompetența, disponibilitatea de a-ți vinde țara pentru un pumn de arginți și de a-ți da propriul suflet în schimbul unei vieți de sclav fericit. Dacă vrem să reconstruim România pe baze durabile, este crucial să salvăm rostul din oameni și din locuri.

Obiectivul major al Proiectului de Țară ‘Hrană, Apă, Energie’ este întărirea statului și resuveranizarea persoanei. Statul actual este servil și nereprezentativ fiindcă nu reprezintă poporul ci interesele diferitelor clanuri care s-au perindat la putere. Proiectul prevede înlocuirea statului servil cu un stat suveran unde cetățeanul și statul să se întâlnească la masa libertății. Astăzi ei se întâlnesc pe palierul interesului utilitar, al manipulărilor, ideologiei și confruntărilor.”

%d blogeri au apreciat: