roboti forestieri, roboti iubitori de copaci, roboti care planteaza paduri

Tehnologia în slujba Naturii: Roboți iubitori de copaci pot planta o pădure întreagă sădind în fiecare zi

Roboții lucrează în tandem, unul curăță locul de vegetație, iar celălalt plantează.
Roboții lucrează în tandem, unul curăță locul de vegetație, iar celălalt plantează.

Universitatea din Tartu, din Estonia și Milrem Robotics au colaborat pentru dezvoltarea a două tipuri de roboți forestieri autonomi care au capacitatea de a planta mii de copaci pe zi folosind tehnologia fără șofer.

Unul dintre roboți este un plantator, celălalt este o motocoasă. Ambele au dimensiunea unei mașini mici și pot funcționa în tandem, relatează New Scientist.

Despre tandemul motocoasă și robot forestier

Multiscope Forester Planter este echipat cu o „încărcătură modulară de plantare cu o capacitate de 380 de răsaduri”, explică Milrem Robotics pe site-ul lor web. Compania subliniază, de asemenea, că robotul lor a fost „conceput pentru o zonă cu climat temperat”, ceea ce înseamnă că nu este destul de echipat pentru terenuri sau climă dificile.

Între timp, motocoasa Forester Multiscope a fost concepută pentru a fi „robustă și de lungă durată în medii provocatoare, cum ar fi zonele proaspăt defrișate”.

Sistemul este echipat cu platforma Multiscope Milrem Robotics, care este dotată cu o unitate de putere (presiune maximă: 250 bari, debit de ulei: 70 l / min), un instrument de tăiere cu perii și senzori.

roboti forestieri, roboti iubitori de copaci, roboti care planteaza paduri

Sistemele avansate LiDAR de navigare autonomă

Ambele mașinării se deplasează cu o viteză de aproximativ 20 km/h, permițând plantatorului Forester să aibă o viteză de plantare de aproximativ 5-6,5 ore pe hectar (2,5 acri), în funcție de specia de copac și de tipul de teren.

Cei doi roboți pot fi folosiți în tandem, cu motocoasa tundând vegetația în jurul răsadurilor sau degajând spațiul pentru robotul Planter.

Ambii roboți navighează prin LiDAR bazat pe laser, camere și sisteme de poziționare globală (GPS). LiDAR produce o reprezentare geometrică tridimensională a ambientului roboților, permițându-le să navigheze autonom.

Tehnologia roboticii mobile se maturizează rapid

Andrew Davidson de la Imperial College Londra, Marea Britanie a declarat pentru New Scientist: „Aceasta este una dintre numeroasele sale aplicații interesante, care arată că tehnologia roboticii mobile se maturizează rapid și permite roboților să abordeze noi tipuri de sarcini în medii dificile.”

Producătorii lui Sophia Robotul au declarat recent o creștere a utilizării roboților pe fondul pandemiei ca o motivație pentru planurile lor îndrăznețe de viitor, iar multe alte companii valorifică, de asemenea, recenta creștere a automatizării.

Milrem Robotics și Universitatea din Tartu își folosesc expertiza în domeniul în creștere al roboticii pentru sectorul la fel de important al durabilității.

%d blogeri au apreciat: